Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες από το ΠΑΣΟΚ στη Καλλονή, με θέμα τα προβλήματα του Αγροτικού κόσμου, παραβρέθηκε και ανέπτυξε τις θέσεις και προτάσεις του Κινήματος για έξοδο απ την κρίση, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Έξαρχος.
Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Βουλευτής του Νομού κ. Νίκος Σηφουνάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Οι αγρότες της Ελλάδας μετά από τη πεντάχρονη διακυβέρνηση της χώρας από την Δεξιά μπορούν πια να κάνουν καθαρές συγκρίσεις. Το 2003 η τιμή του ελαιολάδου, η τιμή που εισέπραττε ο παραγωγός, ήταν πάνω από 3 ευρώ. Τότε η ηγεσία της τοπικής ΝΔ καλούσε τους αγρότες δυναμικά να διακηρύξουν την αντίθεσή τους. Με επικεφαλής τον Νεοδημοκράτη Νομάρχη (τον ίδιο που έχουμε και σήμερα) και την τοπική ηγεσία του κόμματός τους επιδίδονταν σε βιαιοπραγίες. ‘’επαναστατικώ δικαίω’’ με λοστούς και πέτρες έσπαζαν πόρτες και κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους κυρίως την περιουσία του Κράτους, των πολιτών. Λίγο αργότερα ο Αρχηγός τους, σημερινός πρωθυπουργός διακήρυττε προεκλογικά απ’ την εξέδρα στη πλατεία Σαπφούς, ότι αν εκλεγεί θα επιδοτήσει το λάδι, θα πηγαινοέρχεται κάθε μέρα στις Βρυξέλλες για να δίνει μαθήματα στους Ευρωπαίους Επιτρόπους και να υπερασπίζεται τα δίκια των Λέσβιων παραγωγών!
Αλήθεια υπάρχει κανείς τους που ντρέπεται σήμερα για όλα αυτά;
Υπάρχει κανείς τους που να ντρέπεται που ο παραγωγός διαθέτει τώρα το λάδι του στην τιμή των 1,80 ευρώ;
Υπάρχει κανείς τους που να ντρέπεται, που στις «ένδοξες μέρες» της διακυβέρνησής τους, η «επαναστατική συντήρηση» ανεβαίνει με άνθη στο Υπουργείο Αιγαίου, συνεπικουρούμενη  κι από μερικούς παλιούς συντρόφους για να διαμαρτυρηθούν;
Αλίμονο κάθε μέρα που περνά, με αυτήν την ανεκδιήγητη Κυβέρνηση των αντιφάσεων και της απραξίας  ολοένα και γίνεται πιο δυσβάσταχτο το κόστος για τον Λαό».